KIJANA werkt hard om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen gratis en kwalitatief onderwijs krijgen. Met kunstzinnige, spannende en intrigerende projecten houden we kinderen van de straat, en geven we ze spelenderwijs inzicht in wat hun toekomst allemaal te bieden heeft.KIJANA werkt samen met het BELLA Rehabilitation Centre, een privaat schooltje in Nairobi. De directrice bouwde het BELLA samen met haar drie zoons en dochter nadat ze met pensioen ging. Vervolgens trok ze de sloppen van Nairobi in, verzamelde meer dan honderd kinderen wiens ouders ofwel overleden waren, ofwel geen geld hadden om voor de opleiding van hun kinderen te betalen. Ze plaatste de wezen bij families vlakbij, adopteerde er en passant zelf drie en startte het BELLA Rehabilitation Centre.


‘BELLA’ staat voor ‘Bringing Every Living Life into Activity’. Het bestuur van het BELLA is van mening dat scholing niet genoeg is om kinderen van de straat te houden – behalve leren lezen en schrijven, moeten ze vooral leren dat school leuk en interessant kan zijn! Het BELLA verschilt dan ook van andere basisscholen in Nairobi. De lessen beginnen zo vroeg mogelijk, zodat de scholieren wiens ouders vroeg naar werk moeten of die helemaal geen thuis hebben niet op straat hoeven rond te dwalen. Na schooltijd blijft het BELLA gewoon open, en dan begint de pret! De docenten geven drama- en sportlessen, er zijn diverse clubs waar de scholieren zich voor kunnen inschrijven (waaronder een debat-, een wiskunde-, en een schrijfgroep), er worden bijlessen gegeven en de ouders zijn welkom voor een kopje thee.


Voor het bestuur van KIJANA – toen, in 2007, nog tieners – was deze werkwijze een verademing. In vergelijking met de vaak rigoureuze lesschema’s van overheidsscholen in Kenia waren deze wild enthousiaste scholiertjes iets geweldigs om te zien. Lenette Vlasman en Henrieke Wijnsma uit Nederland en Kenianen Lydia en Vinnie Azenga besloten het project op een hoger niveau te brengen en startten in 2008 de KIJANA Foundation.

Als je donateur van KIJANA bent, gaat 100% van je gift naar de studenten of het betreffende project. Nederlandse bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen salaris of onkosten-vergoeding voor hun werk. Administratiekosten worden van specifiek daarvoor bedoelde giften bekostigd.


KIJANA heeft een ANBI-status. Bekijk op www.belastingdienst.nl wat jouw voordeel is als je doneert. Lees hier over de ANBI-status van KIJANA.

Lenette (Sponsorprogramma, Projecten en Fundraising)

  1. -studeerde Engelse Literatuur en Visuele Kunst

  2. -werkt nu als redacteur en traffic manager

  3. -houdt van mooie foto’s, maffe comedy-films en goede boeken

  4. -is het liefst de hele dag aan het lezen en tekenen met haar Keniaanse pleegkindjes  Henrieke (Vrijwilligersprogramma, Projecten en Fundraising)

- studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening

- is nu eigenaar van fietscafé Spaak: Koffie en Koers

- houdt van wielrennen, goede koffie en reizen

  1. -is het liefst de hele dag buiten aan het sporten met de BELLA-kidsLydia (Coordinator en Projectmanager Kenia)

- studeerde HIV- en AIDS management

- werkt nu fulltime voor KIJANA

  1. -houdt van lekker eten, socializen en zonnebaden

  2. -is het liefst de hele dag in de speeltuin met haar  dochtertje Maya

bestuursleden

Geschiedenis, Werkwijze & Transparantie

doneer direct via

pay-pal of creditcard

doneer via bankoverschrijving

NL59 RABO 0101092490

HOME

OVER KIJANA   

DOE MEE      

CONTACT