Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

In principe kan iedereen van 17 jaar of ouder zich aanmelden. KIJANA is een organisatie die neutraal staat tegenover geslacht, geaardheid, politieke voorkeur of religie. Tegelijk is het goed te bedenken dat bepaalde persoonlijke kenmerken of omstandigheden wel een rol kunnen spelen. Basiskennis van de Engelse taal is vereist.


Welke opleiding of ervaring heb ik nodig?

KIJANA stelt hier geen eisen aan. Je houding en motivatie zijn belangrijker dan je theoretische kennis. Het helpt natuurlijk wel als je al wat ervaring hebt opgedaan die aansluit bij het project.


Wat kan ik gaan doen?

Dat varieert, maar in de meeste situaties kun je in elk geval meehelpen bij de dagelijkse gang van zaken. Het kan gebeuren dat je één of meer specifieke taken krijgt. Dat hangt ook af van de hulp die het Bella in die periode kan gebruiken. Het zou mooi zijn als je voor een deel uit eigen initiatief je activiteiten zelf zou kunnen bepalen.


Met welke verschillen moet ik rekening houden?

In een andere cultuur zul je ongetwijfeld ontdekken dat het er bij veel dingen heel anders aan toe gaat dan je gewend bent. Denk aan andere kleding, eet- en leefgewoontes, hiërarchie, omgangsvormen, sanitaire voorzieningen en onbekende feest(dag)en. Het kan enorm helpen om je in te leven in de lokale bevolking. Die mensen kiezen niet voor niets voor bepaalde gewoontes. Bedenk: iets dat anders is, is niet goed, of fout, maar gewoon anders. Probeer niet te oordelen en blijf open staan voor anderen. Dat kan helpen om de omslag mee te maken van toerist of gast naar iemand die erbij hoort. Veel vrijwilligers keren terug met een andere kijk op de wereld en op zichzelf!


doneer direct via

pay-pal of creditcard

doneer via bankoverschrijving

NL59 RABO 0101092490